Laura Calder

Plastry bakłażana


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Plastry bakłażana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg bakłażanów

oliwa

sól i pieprz

świeżo posiekana pietruszka do dekoracji

 

Przygotowanie:

Pokrój bakłażany w cienkie plastry. Posmaruj je z obu stron oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż je na blasze i piecz w temperaturze 260°C, po 15 min z każdej strony. Posyp solą, pieprzem, pietruszką i skrop oliwą. Podawaj gorące lub w temperaturze pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Kasza manna na mleku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Irlandzki colcannon
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Imbirowe ziemniaki
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.