Placuszki z cukinii z miętą i fetą

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Placuszki z cukinii z miętą i fetą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pół małej cebuli

posiekana biała część pora

rozdrobniony ząbek czosnku

4 starte cukinie (odsączyć nadmiar wody)

pół filiżanki fety

łyżka suszonej mięty

2 jajka

ćwierć filiżanki ricotty

jogurt naturalny

 

 

Przygotowanie:


Połączyć wszystkie składniki poza jogurtem. Nabierać ciasto łyżką i formować placuszki. Smażyć na oliwie, aż będą złociste. Podawać z jogurtem naturalnym.

powrót

Podobne przepisy

Smażone pomidory
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Puree marchewkowe na słodko
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.