Katia Roman-Trzaska

Placuszki rybne


Przepis z programu Little Chef (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 4449

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Na masę rybną

1 ½ szklanki zimnych, pogniecionych ziemniaków

400 g tuńczyka z puszki

1 łyżka masła

duża szczypta świeżego czarnego pieprzu

starta skórka z ½ cytryny

sól

1 jajko

Do panierowania i smażenia

2 jajka

½ szklanki bułki tartej

¼ szklanki masła

2 łyżki oleju

Przygotowanie:


W dużej misce wymieszaj łyżką wszystkie składniki na masę. Nałóż łyżkę masy na dłoń i uformuj płaski dysk. Następnie panieruj w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smaż placuszki na patelni aż będą złoto-brązowe.

powrót

Podobne przepisy

Ryba z pomidorami i tapenadą z zielonych oliwek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Śledzie pod pierzynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryba w sosie cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.