Rick Stein

Placuszki krabowe maryland


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Placuszki krabowe maryland
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mięso kraba

natka pietruszki

krakersy

jajko

musztarda

sok z cytryny

majonez

ocet winny

masło

pomidory

estragon

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Do miski wrzucić mięso kraba, natkę pietruszki i mocno pokruszone krakersy. Do tego jedno jajko, stołową łyżkę musztardy, łyżkę soku z cytryny i trochę majonezu. Wymieszać. Uformować placuszki i wstawić na godzinę do lodówki, żeby stwardniały. Wlać łyżkę stołową octu winnego na bardzo rozgrzaną patelnię i pozwolić mu się wygotować. Następnie dodać trochę sklarowanego masła, drobno pokrojone pomidory, odrobinę estragonu, trochę pieprzu i soli. Wymieszać i zdjąć z ognia. Placki smażyć na sklarowanym maśle, około 10 minut. Podawać z przygotowanym oddzielnie sosem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki opiekane na trzcinie cukrowej
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki w cieście kataifi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Smażone przegrzebki z racuszkami warzywnymi
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.