Jola Słoma

Placki z rzodkiewką i liście rzodkiewki w cieście naleśnikowym


Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Placki z rzodkiewką i liście rzodkiewki w cieście naleśnikowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 duży pęczek rzodkiewki z ładnymi liśćmi

1 1/2 szklanki mąki

1/2 łyżeczki curry

1/2 łyżeczki soli

ok. 1 1/2 szklanki wody

olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Mieszamy ciasto z mąki i wody z dodatkiem soli i curry. Maczamy w nim najładniejsze liście rzodkiewki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą chrupiące. Do reszty ciasta wrzucamy pokrojone w kostkę rzodkiewki, mieszamy i smażymy w ten sam sposób.

powrót

Podobne przepisy

Cienkie placuszki z jabłkiem i calvadosem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tosty z chałki w jajku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jabłka z serem kozim, orzeszkami piniowymi i miodem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Złociste cebulki
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.