Jola Słoma

Placki z rzodkiewką i liście rzodkiewki w cieście naleśnikowym


Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Placki z rzodkiewką i liście rzodkiewki w cieście naleśnikowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 duży pęczek rzodkiewki z ładnymi liśćmi

1 1/2 szklanki mąki

1/2 łyżeczki curry

1/2 łyżeczki soli

ok. 1 1/2 szklanki wody

olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Mieszamy ciasto z mąki i wody z dodatkiem soli i curry. Maczamy w nim najładniejsze liście rzodkiewki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą chrupiące. Do reszty ciasta wrzucamy pokrojone w kostkę rzodkiewki, mieszamy i smażymy w ten sam sposób.

powrót

Podobne przepisy

Jajka po baskijsku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Marynowane żółtko z lekkim fondue z parmezanu
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Owocowe przystawki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Jajka zapiekane w bekonie
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.