Jola Słoma

Placki z jabłkami i świeżą miętą


Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Placki z jabłkami i świeżą miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 jabłka

1 1/2 szklanki mąki

4 łyżki brązowego cukru

kilka gałązek świeżej mięty

1 szczypta soli

ok. 1 1/2 szklanki wody

olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Mieszamy mąkę z cukrem i solą, następnie dolewamy wodę i mieszamy ciasto o konsystencji racuchowego. Dodajemy garść posiekanych liści mięty i pokrojone w kostkę uprzednio obrane jabłka. Mieszamy, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

powrót

Podobne przepisy

Hamburger doskonały
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kawior z bakłażana i orzechów włoskich
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Burgery z indyka
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Fiński naleśnik
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.