Jola Słoma

Placki z jabłkami i świeżą miętą


Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Placki z jabłkami i świeżą miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 jabłka

1 1/2 szklanki mąki

4 łyżki brązowego cukru

kilka gałązek świeżej mięty

1 szczypta soli

ok. 1 1/2 szklanki wody

olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Mieszamy mąkę z cukrem i solą, następnie dolewamy wodę i mieszamy ciasto o konsystencji racuchowego. Dodajemy garść posiekanych liści mięty i pokrojone w kostkę uprzednio obrane jabłka. Mieszamy, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.