Jennifer  Paterson

Placek serowo-miodowy


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Placek serowo-miodowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

115 g kruchego ciasta

225 g sera ricotta

3 łyżki miodu

2 dokładnie roztrzepane jajka

sok z ½ cytryny

1 łyżeczka cynamonu

115 g pokruszonych orzechów włoskich

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej duchówkę do temperatury 180 stopni C. Wysmaruj tłuszczem i wyściel ciastem wnętrze 20-cm formy na tartę, przykryj je folią aluminiową i obciąż grochem albo fasolą. Podpiecz ciasto przez 10 min. W tym czasi

powrót

Podobne przepisy

Tort galicyjski
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki
Suflet czekoladowy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto migdałowe z jabłkami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Biszkopciki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.