Jennifer  Paterson

Placek serowo-miodowy


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Placek serowo-miodowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

115 g kruchego ciasta

225 g sera ricotta

3 łyżki miodu

2 dokładnie roztrzepane jajka

sok z ½ cytryny

1 łyżeczka cynamonu

115 g pokruszonych orzechów włoskich

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej duchówkę do temperatury 180 stopni C. Wysmaruj tłuszczem i wyściel ciastem wnętrze 20-cm formy na tartę, przykryj je folią aluminiową i obciąż grochem albo fasolą. Podpiecz ciasto przez 10 min. W tym czasi

powrót

Podobne przepisy

Tarta kajmakowa Chrissie
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Placek w kratkę z morelami i porzeczkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Makaroniki z kremem karmelowym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.