Jennifer  Paterson

Placek serowo-miodowy


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Placek serowo-miodowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

115 g kruchego ciasta

225 g sera ricotta

3 łyżki miodu

2 dokładnie roztrzepane jajka

sok z ½ cytryny

1 łyżeczka cynamonu

115 g pokruszonych orzechów włoskich

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej duchówkę do temperatury 180 stopni C. Wysmaruj tłuszczem i wyściel ciastem wnętrze 20-cm formy na tartę, przykryj je folią aluminiową i obciąż grochem albo fasolą. Podpiecz ciasto przez 10 min. W tym czasi

powrót

Podobne przepisy

Ciastka moelleux au chocolat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowe cookies z ziarnem kakaowca
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Biszkopt z kremem ze świeżych cytryn
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Cup cakes
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Babeczki orzechowe z kremem cynamonowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Orzechy pekan (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta z pomarańczami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.