Pizza z renifera

Pizza z renifera
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pizza
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka

Składniki:

Sos pomidorowy:
Dodatki:
  • 150 g mozzarelli
  • 100 g goudy, startej
  • 50 g wędzonego mięsa renifera, pokrojonego na cienkie plastry
  • ½ czerwonej cebuli, pokrojonej na cienkie plasterki
  • ½ papryczki jalapeño, cienko pokrojonej
  • 2-3 jajka
Przybranie:
Oliwa z wędzoną papryką:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj ciasto na spód. Wymieszaj suche drożdże z ciepłą wodą. Dodaj sól i olej. Małymi porcjami, stopniowo, dosypuj mąkę. Zostaw ciasto pod ściereczką do wyrośnięcia.

Wymieszaj składniki przecieru pomidorowego.

Gdy ciasto urośnie, rozwałkuj na 1-2 długie, prostokątne spody. Posmaruj z wierzchu sosem pomidorowym. Rozłóż dodatki i sery. Piecz 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200ºC. Dopraw oliwą z papryką wędzoną, śmietaną i przybierz listkami kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA