Janella  Purcell

Pizza z pancettą i ziemniakami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pizza z pancettą i ziemniakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 g świeżych drożdży

szczypta cukru

1 i 1/3 filiżanki ciepłej wody

500 g mąki

półtorej łyżeczki soli

2 ugotowane

obrane i pokrojone ziemniaki

75 g startego sera provolone

100 g sera tallegio

gałązka rozmarynu

4 plastry pancetty

pół filiżanki dzikiej rukoli

oliwa z oliwek

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Drożdże łączymy z cukrem i wodą. Posypujemy odrobiną mąki i odstawiamy na 5 minut. Mieszamy mąkę z solą i drożdżami. Ugniatamy w robocie przez 3 minuty. Formujemy placek i smarujemy go oliwą.

powrót

Podobne przepisy

Pizza z gorgonzolą, figami i szynką parmeńską
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pizza z patelni
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pizza
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pizza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.