Pizza z czekoladą i pomarańczami

Pizza z czekoladą i pomarańczami
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pizza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • ciasto
  • jak w przepisie na pizzę z pancettą i ziemniakami

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mascarpone mieszamy z wanilią i śmietaną. Do rondelka wlewamy wodę i wsypujemy cukier. Dodajemy przyprawy i pomarańczę pokrojoną na ćwiartki. Gotujemy przez 15 minut na małym ogniu. Następnie schładzamy. Z ciasta formujemy placek. Smarujemy go oliwą i posypujemy cukrem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kamień lub płytkę ceramiczną. Pieczemy przez 3 minuty. Następnie posypujemy czekoladą, układamy pomarańczę i całość wstawiamy do piekarnika na 2 minuty. Przed podaniem wierzch ozdabiamy serem mascarpone.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA