Jacques Pépin

Pizza z chorizo, pieczarkami i serem


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pizza z chorizo, pieczarkami i serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 gotowy spód do pizzy o średnicy 30 cm

2 łyżki oliwy wysokiej jakości

2/3 szklanki cebuli pokrojonej w plasterki

1 szklanka grubo pokrojonej kiełbasy chorizo

grubo pokrojonych pieczarek (4-5 sztuk)

1 szklanka zielonej słodkiej papryki pokrojonej na cienkie paski

2 łyżki czosnku pokrojonego na cienkie plasterki

¼ łyżeczki soli

¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

około 1 ½ szklanki pokrojonego na plasterki sera typu fontina

camembert

Beaufort

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Niewielką ilością oliwy posmarować spód po jednej stronie. Ułożyć na blasze do pieczenia. Posypać plasterkami cebuli. Równomiernie rozłożyć kiełbasę, pieczarki, paprykę i plasterki czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Posypać serem. Skropić pozostałą oliwą.
Zapiekać przez 20 minut, aż ciasto się zrumieni. Pokroić w trójkąty i podawać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.