Piwo jabłkowo-imbirowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Piwo jabłkowo-imbirowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

Baza imbirowa:

100 g startego imbiru

pół filiżanki brązowego cukru

sok z jednej cytryny

1 kawałek kory cynamonu

250 ml wody



Dodatki:

mięta

sok jabłkowy

woda sodowa albo gin



Przygotowanie:

Składniki bazy (poza sokiem) zagotować. Wlać sok i odstawić do lodówki na kilka dni. Połączyć bazę z sokiem jabłkowym, wodą albo ginem.

Udekorować miętą.

powrót

Podobne przepisy

Ajran
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Kompot z rabarbaru
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Domowa oranżada
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Kawa pachnąca Indiami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Negroni
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Imbirówka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.