Pita z gołębiem, boczkiem i kaszanką

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pita z gołębiem, boczkiem i kaszanką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 gołębie piersi

4 łyżki oliwy z oliwek

400 g kaszanki

200 g wędzonego boczku

sok z 1 cytryny

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej patelnię grillową. Usmaż piersi - przez 12-15 minut. Na oliwie z oliwek usmaż boczek aż zrobi się chrupiący. Pokrój piersi w plasterki. Połóż na talerzu liście sałaty, kawałki piersi, kaszanki i boczku. Polej wszystko oliwą i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z pitą.

powrót

Podobne przepisy

Nóżki kurczaka w miodzie i nerkowcach z  sezamem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Parfait z wątróbki drobiowej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
Lasagne bolognese
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.10)pieczeń cielęca
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotlety wieprzowe z oliwkami i cytryną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.