Pita kofta
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

  • 200 g mielonej jagnięciny lub wieprzowiny
  • pół ząbka czosnku
  • chili
  • łyżeczka papryki
  • 2 chlebki pita
  • 4 łyżki greckiego jogurtu
  • garść liści mięty i kolendry
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso mieszamy z papryką, czosnkiem, chili i odrobiną posiekanej kolendry. Układamy je cienką warstwą na chlebku pita. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy placek mięsem do dołu na rozgrzanej patelni. Skrapiamy oliwą. Kiedy się zrumieni odwracamy i smażymy przez 2-3 minuty. Przed podaniem polewamy jogurtem, posypujemy kolendrą i miętą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA