Sophie Grigson

Pisto


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Pisto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cebula

pokrojona

1 papryka czerwona

1 żółta i 1 zielona

bez pestek

pokrojone na duże kawałki

1 ząbek czosnku

zmiażdżony

oliwa

puszka pomidorów w kawałkach

duża szczypta soli

pieprz do smaku

2 jajka

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Podduś na oliwie cebulę, paprykę i czosnek, aż się zeszklą i nieco zmiękną. Dodaj pomidory, sól i pieprz, zamieszaj, a po 3-4 minutach przełóż do naczynia do zapiekania. Wbij jajka na wierzch (nie mieszając) i wstaw na 5-10 min, aż się zetną.

powrót

Podobne przepisy

Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Wiatraczki z ciasta francuskiego
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tosty cynamonowe
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Zapiekana cebula z winegretem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.