Sophie Grigson

Pisto


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Pisto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cebula

pokrojona

1 papryka czerwona

1 żółta i 1 zielona

bez pestek

pokrojone na duże kawałki

1 ząbek czosnku

zmiażdżony

oliwa

puszka pomidorów w kawałkach

duża szczypta soli

pieprz do smaku

2 jajka

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Podduś na oliwie cebulę, paprykę i czosnek, aż się zeszklą i nieco zmiękną. Dodaj pomidory, sól i pieprz, zamieszaj, a po 3-4 minutach przełóż do naczynia do zapiekania. Wbij jajka na wierzch (nie mieszając) i wstaw na 5-10 min, aż się zetną.

powrót

Podobne przepisy

Nachos z domową salsą
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ogrodowa przekąska serowa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pełnoziarniste pancakes z owocami
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Sandwicze z bagietki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.