Bill Granger

Pisco sour


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska

Pisco sour
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pisco (peruwiański alkohol destylowany z winogron)

sok z limonki

białko jajka

cukier

woda

angostura

 

 

Przygotowanie:


Zrobić syrop: rozpuścić cukier w wodzie w proporcji 1:1. Do shakera wlać pisco, syrop, sok z limonki i białko. Energicznie wstrząsnąć, aż powstanie piana. Dodać kilka kropli angostury, wstrząsnąć. Podawać z dużą ilością lodu.

powrót

Podobne przepisy

Słoneczny koktajl z brzoskwini i melona z sosem truskawkowym
Przepis z programu Dietosfera (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Madhubanka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Mrożona herbata
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kompot z suszu
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Shake domowy z mango
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Shot biało-czerwony
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.