Bill Granger

Pisco sour


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska

Pisco sour
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pisco (peruwiański alkohol destylowany z winogron)

sok z limonki

białko jajka

cukier

woda

angostura

 

 

Przygotowanie:


Zrobić syrop: rozpuścić cukier w wodzie w proporcji 1:1. Do shakera wlać pisco, syrop, sok z limonki i białko. Energicznie wstrząsnąć, aż powstanie piana. Dodać kilka kropli angostury, wstrząsnąć. Podawać z dużą ilością lodu.

powrót

Podobne przepisy

Tiramisu z imbirową herbatą ćaj
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Smoothie obniżający poziom cholesterolu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wino ze skórką pomarańczową
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sangria z owocami letnimi
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Domowa oranżada
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.