Jacek Sikora

Pischinger


Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

Pischinger
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 opakowanie andrutów

150 g masła

2 żółtka

100 g cukru

200 g gorzkiej czekolady

200 g orzechów włoskich

polewa czekoladowa

 

Przygotowanie:

Masło z żółtkami ucierasz z cukrem, aż utworzy puszystą masę. Dodajesz startą czekoladę i posiekane orzechy. Kremem orzechowym przekładasz wafle. Warstwa kremu powinna mieć około 3mm grubości. Ostatnią warstwą ma być wafel, który dociskasz deską jego wielkości i odstawiasz tort do lodówki na kilka godzin. Polewę czekoladową wylej na torcik i rozsmaruj szpatułką maczaną w gorącej wodzie.

© Jacek Sikora

powrót

Podobne przepisy

Bliny z borówkami i serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Borówka amerykańska (odc. 5)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sorbet ananasowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pieczone jabłka z cynamonem i kremem Chantilly
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus z gorzkiej czekolady
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Gorzka czekolada (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pischinger
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Carpaccio z ananasa
Jamie  Oliver
Przepis z programu Jamie Oliver: 5 składników (odc. 11)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.