Jacek Sikora

Pischinger


Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

Pischinger
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 opakowanie andrutów

150 g masła

2 żółtka

100 g cukru

200 g gorzkiej czekolady

200 g orzechów włoskich

polewa czekoladowa

 

Przygotowanie:

Masło z żółtkami ucierasz z cukrem, aż utworzy puszystą masę. Dodajesz startą czekoladę i posiekane orzechy. Kremem orzechowym przekładasz wafle. Warstwa kremu powinna mieć około 3mm grubości. Ostatnią warstwą ma być wafel, który dociskasz deską jego wielkości i odstawiasz tort do lodówki na kilka godzin. Polewę czekoladową wylej na torcik i rozsmaruj szpatułką maczaną w gorącej wodzie.

© Jacek Sikora

powrót

Podobne przepisy

Crema catalana
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Lody waniliowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Crepe suzettes
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Rabarbarowy deser parfait
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.