Pina colada à la panna cotta

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 15)
trudność: łatwe

Pina colada à la panna cotta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

120 ml śmietany 35%

1 puszka mleka kokosowego o pojemności 398 ml

2 łyżki brązowego cukru

sok i skórka z 1 limonki

2 łyżki ciemnego rumu

1 łyżka ekstraktu wanilii

1 paczka żelatyny

szczypta soli

 

Przygotowanie:

Do rondelka wlej śmietanę, mleko kokosowe i dodaj skórkę z limonki. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Do miseczki wlej sok z limonki, rum i ekstrakt wanilii, wymieszaj. Posyp żelatyną i zostaw na 1 - 2 minuty. Wyłącz gaz pod płynem. Przelej tężejącą żelatynę do płynu. Mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Przelej do 4 dużych kokilek. Schładzaj w lodówce, aż deser się zetnie. Co najmniej 4 godziny, ale najlepiej przez całą noc. Ostrożnie przesuń ostrym nożem dookoła każdej porcji i wyłóż ją na talerz deserowy. Dla lepszego efektu podawaj z plastrem smażonego ananasa na wierzchu.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz z pieczonych buraków z krokietami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Brownie z masą czekoladowo-karmelową
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Brownie
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.