Pilaw z kurczakiem

Pilaw z kurczakiem
Oceń przepis:
60 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Po-smak Turcji (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia turecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni podsmażyć papryki pokrojone w sporą kostkę, dodać cebulę posiekaną i kurczaka. Smażyć przez chwilę, dodać ryż i łyżkę bulionu. Stopniowo dolewać bulion jak ryż będzie go wchłaniać. Dodać posiekane pomidory. Gotować wszystko na maleńkim ogniu przez ok. 15 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA