Pilaw z komosy ryżowej i pesto z mięty, sera koziego i migdałów

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Pilaw z komosy ryżowej i pesto z mięty, sera koziego i migdałów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g komosy ryżowej, opłukanej w zimnej wodzie

480 ml wody

sól i pieprz

2 duże pęczki świeżych liści mięty posiekanych

85 g całych migdałów

40 g koziego sera

60 ml oliwy

sól

 

Przygotowanie:

Wsyp komosę ryżową do rondelka i praż na średnim do silnego ognia. Mieszaj często, aż zacznie pękać i zmieniać kolor. Gdy cała równo się upraży, wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Dodaj sól i pieprz. Zmniejsz płomień i przykryj. Duś, aż wchłonie całą wodę, przez ok. 15 minut.
W tym czasie zmiksuj liście mięty, migdały, kozi ser, oliwę i sól w mikserze na gładką masę. Podawaj z komosą ryżową.

powrót

Podobne przepisy

Spaghetti ze smażonymi kiełkami
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Macedonia z cebuli dymki i nowalijek
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krem z zielonego groszku i szpinaku
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Babka z kaszy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Harira wegetariańska
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.