Kylie Kwong

Pikle „goong goong”


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.1) Bambus
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Pikle „goong goong”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

700g kapusty włoskiej

2 obrane marchewki

1 ogórek ze skórką

1 obrana rzodkiew - lodowy sopel

pęczek rzodkiewek

½ filiżanki soli morskiej

2 filiżanki cukru

6 filiżanek białego octu ryżowego (1 filiżanka = 250 ml)

1 łyżeczka oleju

aromatyzowanego chili

½ filiżanki jasnego sosu sojowego

 

 

Przygotowanie:


Przekroić kapustę, usunąć głąb, liście pokroić na kawałki nieregularnego kształtu mniej więcej 2x5 cm. Pokroić ogórek i marchewki w słupki 1x5 cm. Rzodkiew przekroić wzdłuż i pokroić na kawałki 1x3 cm. Przekroić rzodkiewki na pół. Warzywa włożyć do miski, posypać solą i dobrze wymieszać. Przykryć miskę folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki. W garnku z grubym dnem wymieszać ocet z cukrem. Podgrzewać na średnim ogniu aż cukier się rozpuści. Gotować, nie mieszając, na wolnym ogniu aż osiągnie konsystencję syropu. Odstawić do wystygnięcia. Następnego dnia polać syropem wyjęte z lodówki warzywa. Dodać olej z chili i sos sojowy, wymieszać. Przed użyciem włożyć na przynajmniej trzy dni do lodówki, w szczelnym pojemniku, aby smaki się przegryzły.
Pikle można przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy.

powrót

Podobne przepisy

Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bliny z kawiorem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Marynowany ser kozi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażone kwiaty dyni nadziewane krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sezamowy lawasz
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

#YmsudgUgrCrP

20.04.2012 04:21


CYTUJ

a41UJY , [url=http://zuhgusplzxnv.com/]zuhgusplzxnv[/url], http://rzkqeclfxmpk.com/, http://qvqfbvvjmsfr.com/

#nKQvhZhQODXtIspCPyw

19.04.2012 05:24


CYTUJ

Help, I've been inorfmed and I can't become ignorant.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.