Anjum  Anand

Pikantne smażone ziemniaki


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pikantne smażone ziemniaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600 g dobrych ziemniaków średniej wielkości

olej roślinny do smażenia

sól do smaku

¼-½ łyżeczki sproszkowanego chilli

½ łyżeczki mielonej kolendry

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki obrać, ugotować na półtwardo, wystudzić i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej, dodać ziemniaki i smażyć na małym ogniu, aż staną się chrupkie i złociste. Przełożyć na półmisek, posypać solą i przyprawami, skropić gorącym olejem i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Sushi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Omlet grzybek z ekspresowym dżemem z miękkich owoców
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kiełbaski nie całkiem w bułkach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.