Jacques Pépin

Pikantne pucharki z sałaty lodowej


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Pikantne pucharki z sałaty lodowej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Z 1 główki sałat lodowej oderwać 8 środkowych liści, każdy wielkości złożonych dłoni. Ułożyć je na półmisku. W miseczce wymieszać 1 szklankę pokruszonej fety (lub pokrojonej w kostkę o boku 1 cm), 1 szklankę pomidorów suszonych na słońcu i konserwowanych w oliwie, pokrojonych w kostkę o boku 1 cm; 1 szklankę czerwonej papryki lub pimiento pokrojonej w kostkę o boku 1 cm, 1 szklankę zielonych oliwek bez pestek, w całości lub pokrojonych na kawałki 1 cm i 1 łyżeczkę posiekanego czosnku. Dodać 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny; ¼ szklanki oliwy, 1 łyżkę posiekanego świeżego estragonu i po ¾ łyżeczki soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Rozłożyć równe porcje w liście sałaty. Można zawinąć. Podawać.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Placki gratin z ziemniaków
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki
Karczochy w sosie holenderskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gołka ze szpinakiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ser panir ze szpinakiem
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pierogi z sera ricotta nadziewane serami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Boczniaki z czosnkiem i rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.