Pikantne cynaderki

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pikantne cynaderki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 cynaderek baranich

oczyszczonych

1-2 łyżek mąki

50 g masła

50 ml sherry

100 ml tłustej śmietany

łyżka musztardy

łyżka przecieru pomidorowego

 

 

Przygotowanie:


Opłucz cynaderki w zimnej wodzie i wysusz je. Obtocz w odrobinie mąki. Rozpuść masło na patelni i usmaż cynaderki (po 2 minuty z każdej strony). Dodaj sherry i zagotuj. Poczekaj aż alkohol odparuje i dodaj musztardę, śmietanę i przecier pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z grzanką i natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyki z wieprzowiny z morelami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Bażant gotowany z selerem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Eskalopki cielęce z polskim winem Golesz
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zrazy z grzybami i ziemniakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Afrykański gulasz wołowy z ryżem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska, Kuchnia koszerna
Zapiekana polenta z ragout mięsnym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.