Pikantne cynaderki

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pikantne cynaderki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 cynaderek baranich

oczyszczonych

1-2 łyżek mąki

50 g masła

50 ml sherry

100 ml tłustej śmietany

łyżka musztardy

łyżka przecieru pomidorowego

 

 

Przygotowanie:


Opłucz cynaderki w zimnej wodzie i wysusz je. Obtocz w odrobinie mąki. Rozpuść masło na patelni i usmaż cynaderki (po 2 minuty z każdej strony). Dodaj sherry i zagotuj. Poczekaj aż alkohol odparuje i dodaj musztardę, śmietanę i przecier pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z grzanką i natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Wątróbka cielęca z suszonymi gruszkami i miodem pitnym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Podroby
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczak w kokosowej panierce
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Tażin z jagnięciny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Frykas kaszubski
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Polędwiczki z sarny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.