Pikantne curry z krabów

Przepis z programu Floyd w Indiach Madras (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pikantne curry z krabów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gorczyca

liście curry

cebula

pomidory

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

kurkuma

chili

świeże mleko kokosowe

kraby

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć gorczycę, dodać liście curry i smażyć, aż będą chrupiące. Osobno przesmażyć na oleju cebulę i pomidory. Przełożyć gorczycę i liście curry do cebuli z pomidorami. Dodać pastę z imbiru i czosnku oraz kurkumę. Dodać chili i gotować pięć minut, aby wszystkie smaki się połączyły, a następnie wlać mleko kokosowe. Dodać mięso krabów i gotować aż zmiękną.

powrót

Podobne przepisy

Paella z krewetkami i warzywami z grilla
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Małże po chińsku
Rick Stein
Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Francuski rynek i kałamarnice z Portland (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Krab królewski z Hokkaido z 3-łyżkowym octem
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Paella z owocami morza
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Smażone przegrzebki z racuszkami warzywnymi
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.