Pikantne curry z krabów

Przepis z programu Floyd w Indiach Madras (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pikantne curry z krabów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gorczyca

liście curry

cebula

pomidory

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

kurkuma

chili

świeże mleko kokosowe

kraby

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć gorczycę, dodać liście curry i smażyć, aż będą chrupiące. Osobno przesmażyć na oleju cebulę i pomidory. Przełożyć gorczycę i liście curry do cebuli z pomidorami. Dodać pastę z imbiru i czosnku oraz kurkumę. Dodać chili i gotować pięć minut, aby wszystkie smaki się połączyły, a następnie wlać mleko kokosowe. Dodać mięso krabów i gotować aż zmiękną.

powrót

Podobne przepisy

(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Cavatelli z małżami
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki z chili
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Mule po prowansalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Muszle w winie
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sardynia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.