Pikantne bakłażany z goa

Pikantne bakłażany z goa
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przesiać do miski obie mąki, dodać przyprawy i sól do smaku. Powoli wlewać wodę, cały czas mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Na patelni rozgrzać olej. Zanurzać plastry bakłażanów w cieście, kłaść na patelni i smażyć partiami, po 2-3 minuty z każdej strony, aż będą chrupiące i złociste. Wyjmować łyżką cedzakową, osączać na papierowym ręczniku i trzymać w cieple. Rozgrzać łyżkę oleju na drugiej patelni. Dodać liście curry i smażyć 1-2 minuty, aż będą chrupiące. Wyjąć łyżką cedzakową, osączyć na papierowym ręczniku i posypać solą. Przed podaniem przybrać bakłażany usmażonymi liśćmi curry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA