Anna Olson

Pikantna surówka z czerwonej kapusty


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Pikantna surówka z czerwonej kapusty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki świeżego soku z limonki

1 łyżeczka musztardy dijon

2 łyżeczki cukru

2 łyżeczki świeżo startego kłącza imbiru

1 papryczka jalapeno

bez pestek

bardzo drobno pokrojona

6 łyżek oliwy extra vergine

5 szklanek poszatkowanej czerwonej kapusty

¾ szklanki posiekanej dymki

1/3 szklanki złocistych rodzynek

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Zmieszaj w misce sok z limonki, musztardę, cukier, imbir oraz jalapeno. Mieszając trzepaczką, powoli dodawaj oliwę. Zalej dressingiem kapustę z dymką i rodzynkami, dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Tajska sałatka z ośmiornicy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Aromatyczna czerwona kapusta z żurawinami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Pikantna sałatka z kalmarów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Jaja a la flamenco
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sałatka z ogórka i z liczi
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.