Anna Olson

Pikantna salsa truskawkowa


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Pikantna salsa truskawkowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki pokrojonych świeżych truskawek

½ szklanki posiekanej dymki

szczypta cukru

szczypta soli

3 łyżki octu balsamicznego

1 łyżeczka listków świeżego estragonu

posiekanych

½ łyżeczki płatków chili

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj truskawki z dymką, dopraw cukrem i solą a następnie odstaw na 30 min. Zlej wydzielony płyn do małego garnuszka. Dodaj ocet balsamiczny i zagęść do konsystencji gęstego syropu. Polej truskawki sosem, wmieszaj estragon i płatki chilli. Spróbuj, ewentualnie dopraw i wstaw do lodówki do momentu podania.

powrót

Podobne przepisy

(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Aksamitne guacamole
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Baba ghanoush
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.