Anna Olson

Pikantna salsa truskawkowa


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Pikantna salsa truskawkowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki pokrojonych świeżych truskawek

½ szklanki posiekanej dymki

szczypta cukru

szczypta soli

3 łyżki octu balsamicznego

1 łyżeczka listków świeżego estragonu

posiekanych

½ łyżeczki płatków chili

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj truskawki z dymką, dopraw cukrem i solą a następnie odstaw na 30 min. Zlej wydzielony płyn do małego garnuszka. Dodaj ocet balsamiczny i zagęść do konsystencji gęstego syropu. Polej truskawki sosem, wmieszaj estragon i płatki chilli. Spróbuj, ewentualnie dopraw i wstaw do lodówki do momentu podania.

powrót

Podobne przepisy

Chutney z czosnku, czerwonej chili i pomidorów
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łososiowy dip z łamanym chlebem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.