Anna Olson

Pikantna salsa truskawkowa


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Pikantna salsa truskawkowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki pokrojonych świeżych truskawek

½ szklanki posiekanej dymki

szczypta cukru

szczypta soli

3 łyżki octu balsamicznego

1 łyżeczka listków świeżego estragonu

posiekanych

½ łyżeczki płatków chili

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj truskawki z dymką, dopraw cukrem i solą a następnie odstaw na 30 min. Zlej wydzielony płyn do małego garnuszka. Dodaj ocet balsamiczny i zagęść do konsystencji gęstego syropu. Polej truskawki sosem, wmieszaj estragon i płatki chilli. Spróbuj, ewentualnie dopraw i wstaw do lodówki do momentu podania.

powrót

Podobne przepisy

(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Domowy ketchup
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Hummus
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.