Pikantna fasolka na grzance

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pikantna fasolka na grzance
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 hinduskie chlebki (np. naan)

łyżka oliwy z oliwek

cebula

dwa pomidory

łyżeczka kurkumy

2 łyżeczki curry

puszka białej fasolki

 

 

Przygotowanie:


Podgrzewamy dwa hinduskie, pełnoziarniste chlebki w opiekaczu. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy, wrzucamy pokrojoną w plasterki cebulę i dwa pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy łyżeczką kurkumy oraz dwoma łyżeczkami curry i smażymy 4 minuty. Do warzyw dodajemy puszkę osączonej z zalewy białej fasolki i podgrzewamy przez 2 minuty. Dolewamy parę łyżek wody, mieszamy, wykładamy na ciepłe chlebki i podajemy.

powrót

Podobne przepisy

Suflety warzywne
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Frytki z łopianu po japońsku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.