Pikantna fasolka na grzance

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pikantna fasolka na grzance
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 hinduskie chlebki (np. naan)

łyżka oliwy z oliwek

cebula

dwa pomidory

łyżeczka kurkumy

2 łyżeczki curry

puszka białej fasolki

 

 

Przygotowanie:


Podgrzewamy dwa hinduskie, pełnoziarniste chlebki w opiekaczu. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy, wrzucamy pokrojoną w plasterki cebulę i dwa pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy łyżeczką kurkumy oraz dwoma łyżeczkami curry i smażymy 4 minuty. Do warzyw dodajemy puszkę osączonej z zalewy białej fasolki i podgrzewamy przez 2 minuty. Dolewamy parę łyżek wody, mieszamy, wykładamy na ciepłe chlebki i podajemy.

powrót

Podobne przepisy

Puszysty omlet ze szpinakiem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa dahl
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Awokado z sezamem i sosem sojowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Suflet z serem i ziołami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotleciki z kaszy gryczanej
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.