Piersi gęsi macerowane w winie i pieczone w liściach winogron

Piersi gęsi macerowane w winie i pieczone
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piersi gęsi oczyść, opłucz i wysusz. Przełóż do naczynia.
Natrzyj posiekanymi świeżymi ziołami. Dopraw solą, pieprzem i zalać winem. Mięso odstaw na noc do lodówki.
Zamarynowane gęsie piersi obsmaż na mocno rozgrzanej patelni i pozawijaj je w kilka kiszonych liści winogron.
Mięso przełóż do brytfanki wyłożonej liśćmi winogron i piecz, aż mięso będzie miękkie. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA