Gary  Rhodes

Pierś kaczki z agrestem majerankowym


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pierś kaczki z agrestem majerankowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kaczki po 1,5 kg

pieprz

morska sól gruboziarnista

675 g młodych ziemniaków

posiekana natka

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 220°C. Natnij skórę na kaczkach nożem. Posyp pieprzem i morską solą gruboziarnistą. Ułóż w brytfannie z kratką. Wstaw na pół godziny do rozgrzanego piekarnika. Potem zmniejsz temperaturę do 180ºC i pozostaw na 2 godziny. Kaczki należy wyjmować z piekarnika co 45 minut i odlewać tłuszcz. Mięso po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika musi poleżeć przez 15-20 minut, żeby zmiękło. Odlej tłuszcz spod pieczenia i przecedź przez sito. Wlej na patelnię. Delikatnie dorzuć młode ziemniaki, ugotowane w mundurkach i obrane. Usmaż na złocisty kolor, od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem posyp posiekaną natką.

powrót

Podobne przepisy

Kurczak po marokańsku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Rosół z gęsi z makaronem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wieprzowina po karaibsku
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Cielęcina a la Brillant Savarin
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Indyk pieczony w całości z balsamicznymi gruszkami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Chrupiąca wołowina hoi an
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.