Donna Dooher

Pierś kaczki pieczona na patelni


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pierś kaczki pieczona na patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 piersi (750 g) z kaczek

najlepiej rasy wietnamskiej

gruboziarnista sól i świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Ostrym nożem ponacinać na krzyż skórę i tłuszcz na każdej piersi.
Przyprawić solą i pieprzem. Na średnim ogniu rozgrzać żaroodporną patelnię z grubym dnem. Położyć mięso skórą ku dołowi, smażyć 6 minut. Zlać i zachować tłuszcz. Obrócić piersi, przez 1 minutę obsmażać drugą stronę na dużym ogniu. Ponownie obrócić skórą ku dołowi i wstawić z patelnią do piekarnika na 7 – 9 minut, aż mięso będzie średnio wysmażone. Wyjąć, odstawić na 5 minut, a następnie pokroić w cienkie plastry.

powrót

Podobne przepisy

Perska gicz jagnięca
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Hamburgery
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.