Gary  Mehigan

Pierożki z jagnięciną


Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Pierożki z jagnięciną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

1 filiżanka zmielonej jagnięciny

1 łyżka stołowa posiekanej natki

1 łyżka stołowa posiekanego tymianku

2 płaty słonego, kruchego ciasta

teflonowa blacha do mini-muffinów



Przygotowanie

Z ciasta wyciąć krążki i położyć w zagłębieniach blachy. Wymieszać mięso z ziołami. Położyć porcje na cieście tak, aby mięso nie dosięgało krawędzi. Docisnąć ciasto i ładnie zawinąć. Piec w temperaturze 200°C przez 10 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.