Pierogi z kaszą jaglaną w imbirowo-cytrynowym bulionie z kaczki

Pierogi z kaszą jaglaną w imbirowo-cytrynowym bulionie z kaczki
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Pierogi i pierożki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Farsz:
  • 20 dag kaszy jaglanej, ugotowanej na sypko
  • 20 dag sera białego
  • 10 dag cebuli
  • 10 dag wędzonego boczku,
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
Bulion:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do garnka włóż zmiażdżoną trawę cytrynową i posiekany imbir. Dodaj kawałki włoszczyzny, liść laurowy, ziele angielskie, korpus kaczki i udo. Wszystkie składniki zalej zimną wodą i gotuj na małym ogniu przez 3 godziny.
Przygotuj farsz do pierogów. Kaszę jaglaną sparz wrzącą wodą i ugotuj na sypko.
Następnie pokrój cebulę w drobną kostkę i podsmaż. W misce połącz rozdrobniony twaróg, podsmażoną cebulkę i kaszę. Farsz dopraw solą i pieprzem.
Z mąki i wody zagnieć ciasto, rozwałkuj. Nakładaj porcję farszu i zlepiaj pierogi. Gotuj je we wrzącej, osolonej wodzie.
Pierogi podawaj w bulionie z kaczki. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA