Pierogi z ciasta ryżowego

Pierogi z ciasta ryżowego
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Adriana Marczewska

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki

Składniki:

  • gotowe, pszenno- ryżowe ciasto do pierogów.
  • jajko
  • Farsz:
  • 2 woreczki kaszy gryczanej
  • 300 g białego sera
  • jajko
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka pieprzu
  • szczypta herbaty miętowej
  • garść świeżej mięty
  • łyżka oliwa
  • Okrasa:
  • 2 cebule
  • garść ekspandowanego amarantusa
  • kilka liści mięty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kaszę ugotuj na sypko, dodaj biały ser i wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj miętową herbatę, posiekane listki świeżej mięty i oliwę. Farsz dokładnie wymieszaj. Przygotuj okrasę. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, następnie przełóż do miseczki. Dodaj amarantus i miętę.
Nałóż farsz na ciasto, jego brzegi posmaruj jajkiem i sklejaj w dowolnej formie. Pierożki wrzuć do gotującej się wody. Wyjmuj po 30 sekundach po wypłynięciu na wierzch. Pierożki podawaj na talerzu z okrasą i listkiem mięty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA