Pierogi z bananami

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki

Pierogi z bananami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Przygotowanie:

Ciasto zagniatamy zalewając zmieszaną z kakao i odrobiną soli mąkę gorącą wodą. Ja pierogi robię zwykle w dużych ilościach i te z bananami \"przy okazji \" innych. Wody wlewamy tyle, by powstało elastyczne ciasto. Później tylko wałkujemy, wycinamy szklanką kółka, na których układamy

pocięte w plasterki banany i zaklejamy pierogi. Ugotowane podajemy z jogurtem naturalnym, odrobiną cukru. Można też dodać sezonowe owoce np. truskawki.



Katarzyna Kaim

powrót

Podobne przepisy

Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami i szynką
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gulab Jamun - pierożki z szafranem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pierogi ruskie
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
Pieczone pierogi z kaszą i miętą w sosie jogurtowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Cebulowe empanadas
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.