Pieczony zając z cukinią

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczony zając z cukinią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g cukinii pokrojonej w wąskie paseczki

oliwa z oliwek

gałązka rozmarynu

gałązka tymianku

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190°C. Natrzyj zająca solą i pieprzem i wstaw do piekarnika na 40 minut.
Do brytfanny włóż cukinie, polane oliwą, posypane rozmarynem i tymiankiem i piecz przez kolejnych 25 minut. Na talerzu połóż kawałki zająca i udekoruj je cukinią.

powrót

Podobne przepisy

Kociołek karelski
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kugiel z wędzonym kurczakiem i sałatką z pikli
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ratatouille z grillowanym stekiem i szafranowym ryżem
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.