Pieczony łosoś owinięty w szynkę parmeńską

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczony łosoś owinięty w szynkę parmeńską
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 filety z łososia

4 łyżki musztardy Dijon

4 plastry szynki parmeńskiej

sól i pieprz

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Rozsmaruj musztardę na każdym filecie. Owiń ciasto plastrem szynki. Ryba będzie wystawała spod szynki. Ułóż na blasze końcówką plastra w dół. Piecz przez 15-20 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.