Pieczony kalafior

Pieczony kalafior
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
4

Przygotowanie:



Pieczony kalafior:
3 łyżki oleju roślinnego
4 posiekane ząbki czosnku
1 łyżka kminu rozgniecionego w moździerzu
1 kalafior, oddzielone różyczki
1 łyżka masła
¼ szklanki panko
sól
pieprz

Pieczony kalafior:
Podgrzej piekarnik do temperatury 220°C. W misce wymieszaj czosnek, olej, kmin, sól, pieprz i różyczki kalafiora. Przełóż mieszankę do brytfanny, nałóż kawałki masła i posyp kawałki kalafiora panko. Piecz około 20-30 minut, aż kalafior zmięknie i przyrumieni się.

Opracowano na podstawie programu \"Nuta ezgotyki na co dzień\".

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA