Pieczony gołąb

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczony gołąb
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 gołębie

3 łyżki oliwy z oliwek

4 ząbki czosnku

4 gałązki rozmarynu

sól morska

ocet balsamiczny

kieliszek czerwonego wina

 

 

Przygotowanie:


Wlej do miski oliwę, dodaj czosnek, rozmaryn i sól morską. Wymieszaj wszystko dokładnie i marynuj mięso przez 20 minut. Usmaż gołębie na gorącej patelni - po 3 minuty z każdej strony, aż nabiorą koloru. Wstaw je pod grill na 5 minut. Podziel każdego ptaka na ćwiartki i podawaj z sosem z octu balsamicznego i czerwonego wina.

powrót

Podobne przepisy

Kanapka z wołowiną i cebulą
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Kapłon smażony na słodko
Przepis z programu Jadało się. Kuchnia Jana i Marysieńki
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.12)eskalopki wieprzowe z sosem pieczarkowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Duszone pulpety w sosie gulaszowym
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.