Pieczony gołąb

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczony gołąb
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 gołębie

3 łyżki oliwy z oliwek

4 ząbki czosnku

4 gałązki rozmarynu

sól morska

ocet balsamiczny

kieliszek czerwonego wina

 

 

Przygotowanie:


Wlej do miski oliwę, dodaj czosnek, rozmaryn i sól morską. Wymieszaj wszystko dokładnie i marynuj mięso przez 20 minut. Usmaż gołębie na gorącej patelni - po 3 minuty z każdej strony, aż nabiorą koloru. Wstaw je pod grill na 5 minut. Podziel każdego ptaka na ćwiartki i podawaj z sosem z octu balsamicznego i czerwonego wina.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.