Pieczony fenkuł

Przepis z programu Wolny dzień Chucka (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Pieczony fenkuł
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 bulwy fenkułu, pokrojone na ćwiartki

3 łyżki oliwy (45 ml)

sól i pieprz



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy fenkuł. Doprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy, aż się zrumieni. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Podajemy do piersi kaczki z sosem z czerwonego wina na dyniowych gnocchi według przepisów Chucka. Możemy również podawać jako dodatek do grillowanej ryby, kurczaka i innych dań.

powrót

Podobne przepisy

Trufle
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree pietruszkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Masła smakowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wrap z pstrągiem i sosem tatarskim
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.