Pieczony fenkuł

Przepis z programu Wolny dzień Chucka (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Pieczony fenkuł
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 bulwy fenkułu, pokrojone na ćwiartki

3 łyżki oliwy (45 ml)

sól i pieprz



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy fenkuł. Doprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy, aż się zrumieni. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Podajemy do piersi kaczki z sosem z czerwonego wina na dyniowych gnocchi według przepisów Chucka. Możemy również podawać jako dodatek do grillowanej ryby, kurczaka i innych dań.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe fondue
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto z prawdziwkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Marynowane wodorosty
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Podstawowa tempura
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.