Pieczony czosnek

Przepis z programu Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Pieczony czosnek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 główki czosnku, obrane ze skórki

1 łyżka oliwy z oliwek

sól gruboziarnista i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 220°C. Odetnij cienki sześciomilimetrowy plaster z górnej części obu główek i wyrzuć. Umieść czosnek na folii wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem. Owiń szczelnie i umieść na blaszce do pieczenia. Piecz przez 75 minut, aż czosnek zmięknie i zrobi się złocisty. Przechowuj ząbki zatopione w oliwie, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Trzymaj w lodówce przez maksymalnie 1 tydzień.

powrót

Podobne przepisy

Puree pietruszkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Ciasto na naleśniki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Croque Monsieur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suflet zapiekany na zupie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Puree pikantne
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.