Marieta  Marecka

Pieczony camembert z podpłomykami z patelni


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Pieczony camembert z podpłomykami z patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g mąki pszennej

1 łyżeczka soli

pół opakowania drożdży suszonych

150 ml ciepłej wody

2 łyżki oliwy

1 łyżeczka suszonego rozmarynu

½ łyżeczki kuminu

1 krążek dobrego sera camembert

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy dość długo ciasto. Jak będzie miękkie i elastyczne, przykrywamy je ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Odpowietrzamy, bijąc pięścią, zagniatamy raz jeszcze i wałkujemy dość cienkie placki, podsypując mąką.
Smażymy na suchej patelni aż zaczną puchnąć, ok. 1 minuty z każdej strony.
Jak przestygną, przechowujemy je w woreczku.
Podajemy np. z pieczonym camembertem.

powrót

Podobne przepisy

Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Puszysty omlet z serem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kanapka ze stekiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pieróg z serami i oliwkami
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.