James  Martin

Pieczony boczek


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pieczony boczek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ok. 2 kg surowego boczku ze skórą

2 łyżki gruboziarnistej soli

świeży tymianek

 

 

Przygotowanie:


Boczek układamy skórą do góry na blaszkę do pieczenia. Obficie posypujemy go z wierzchu posiekanym tymiankiem wymieszanym z solą (przyprawy mają tworzyć grubą warstwę, dzięki soli skórka będzie chrupiąca). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na 70-75 minut. Upieczony boczek możemy podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Frykas z kurczaka z pieczarkami i groszkiem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wieprzowina z pól ryżowych
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Pierś z kaczki po indonezyjsku
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.