Pieczone ziemniaki

Pieczone ziemniaki
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 1 kg podłużnych średnich ziemniaków
  • przekrojonych na połówki
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Skrop ziemniaki oliwą, posól i posyp rozmarynem, a następnie wymieszaj. Piecz na blasze, najpierw przez 20 min. pod przykryciem, a następnie odkryj blachę i piecz jeszcze przez ok. 30 min, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA