Anna Olson

Pieczone ziemniaki


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pieczone ziemniaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg podłużnych średnich ziemniaków

przekrojonych na połówki

oliwa

sól i pieprz

1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Skrop ziemniaki oliwą, posól i posyp rozmarynem, a następnie wymieszaj. Piecz na blasze, najpierw przez 20 min. pod przykryciem, a następnie odkryj blachę i piecz jeszcze przez ok. 30 min, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie.

powrót

Podobne przepisy

Ser typu camembert marynowany w oleju
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska
Prawdziwki grillowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Suflety warzywne
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kanapka z bakłażanem i jajkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Racuchy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.009) polenta
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.