Gary  Rhodes

Pieczone ziemniaki ze szczypiorkiem


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pieczone ziemniaki ze szczypiorkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 dużych ziemniaków

0,5-1 kg soli morskiej

kawałek masła

sól i pieprz

oliwa (do polania)

garść posiekanego szczypiorku

 

 

Przygotowanie:


Duże ziemniaki piecz przez 1-1,5 godziny na warstwie soli morskiej. Przetnij na pół. Łyżką wyjmij miąższ. Dodaj masło, dopraw solą i pieprzem. Rozgnieć miąższ widelcem, polej oliwą i posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pieczonym kurczakiem miodowo-cytrynowy.

powrót

Podobne przepisy

Prawdziwki grillowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pain perdu z malinami i lodami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jaja a la flamenco
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Quesadilla z pastą z fasoli i  sosem z mango
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kołacz z bundzem i grillowanymi warzywami
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.