Pieczone ziemniaki ze szczypiorkiem

Pieczone ziemniaki ze szczypiorkiem
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 0,5-1 kg soli morskiej
  • kawałek masła
  • sól i pieprz
  • oliwa (do polania)
  • garść posiekanego szczypiorku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Duże ziemniaki piecz przez 1-1,5 godziny na warstwie soli morskiej. Przetnij na pół. Łyżką wyjmij miąższ. Dodaj masło, dopraw solą i pieprzem. Rozgnieć miąższ widelcem, polej oliwą i posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pieczonym kurczakiem miodowo-cytrynowy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA