Annabel  Langbein

Pieczone ziemniaki i pasternak


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Pieczone ziemniaki i pasternak
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10-13 dużych, mącznych ziemniaków, obranych i pokrojonych w 3-4 cm kawałki

6-8 korzeni pasternaku, obranych i pokrojonych w długie 8-10 cm kawałki

¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia

świeży rozmaryn

sól w płatkach, do smaku

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200°C z termoobiegiem. Warzywa włożyć do dużego garnka, zalać wodą, lekko posolić, zagotować. Zmniejszyć ogień, gotować 8 minut. Odcedzić dokładnie, podzielić na dwie brytfanny. Wymieszać z dwiema łyżkami oliwy i kilkoma gałązkami rozmarynu, doprawić solą, ułożyć w jednej warstwie. Piec, aż będą zrumienione, chrupiące i upieczone (35-40 minut).

powrót

Podobne przepisy

Paneer
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Minifrittata
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kinpira z korzenia łopianu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.