Annabel  Langbein

Pieczone ziemniaki i pasternak


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Pieczone ziemniaki i pasternak
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10-13 dużych, mącznych ziemniaków, obranych i pokrojonych w 3-4 cm kawałki

6-8 korzeni pasternaku, obranych i pokrojonych w długie 8-10 cm kawałki

¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia

świeży rozmaryn

sól w płatkach, do smaku

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200°C z termoobiegiem. Warzywa włożyć do dużego garnka, zalać wodą, lekko posolić, zagotować. Zmniejszyć ogień, gotować 8 minut. Odcedzić dokładnie, podzielić na dwie brytfanny. Wymieszać z dwiema łyżkami oliwy i kilkoma gałązkami rozmarynu, doprawić solą, ułożyć w jednej warstwie. Piec, aż będą zrumienione, chrupiące i upieczone (35-40 minut).

powrót

Podobne przepisy

Bezalkoholowy syrop z wina
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Crespelle
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dynia marynowana w limonce
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z dyni
Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Purée marchewkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kosheri
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia egipska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.