Pieczone ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczone ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

4 ziemniaki, do pieczenia

10 plastrów wędzonego łososia

świeży koperek

55g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej

½ czerwonej cebuli, obranej i posiekanej

1 łyżka ziarnistej musztardy

sól i pieprz



Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Połóż ziemniaki na blasze i piecz, aż będą miękkie czyli około godziny. Lekko wystudź, zetnij czubek każdego ziemniaka. Wyjmij miąższ do miski, zostawiając ok. 0,5 cm miąższu pod skórką. Do miąższu dodaj łososia, koperek, serek, cebulę, musztardę, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj. Nałóż masę do wnętrza ziemniaków, ułóż na blasze. Piecz, aż będą gorące w środku i złocistobrązowe na wierzchu, przez 20-30 minut.



Michael Smith



powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna z kalmarami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Śledź w śmietanie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczona ryba z tapenadą z suszonych pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Pstrągi z szynką i orzechami laskowymi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Tażin z ryby
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.