Pieczone ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczone ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

4 ziemniaki, do pieczenia

10 plastrów wędzonego łososia

świeży koperek

55g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej

½ czerwonej cebuli, obranej i posiekanej

1 łyżka ziarnistej musztardy

sól i pieprz



Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Połóż ziemniaki na blasze i piecz, aż będą miękkie czyli około godziny. Lekko wystudź, zetnij czubek każdego ziemniaka. Wyjmij miąższ do miski, zostawiając ok. 0,5 cm miąższu pod skórką. Do miąższu dodaj łososia, koperek, serek, cebulę, musztardę, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj. Nałóż masę do wnętrza ziemniaków, ułóż na blasze. Piecz, aż będą gorące w środku i złocistobrązowe na wierzchu, przez 20-30 minut.



Michael Smith



powrót

Podobne przepisy

Lampries
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Sri Lanka (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia lankijska
Kanapka z tuńczykiem i serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Smażony filet z gładzicy z kremem z kaszanki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.