Pieczone ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczone ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

4 ziemniaki, do pieczenia

10 plastrów wędzonego łososia

świeży koperek

55g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej

½ czerwonej cebuli, obranej i posiekanej

1 łyżka ziarnistej musztardy

sól i pieprz



Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Połóż ziemniaki na blasze i piecz, aż będą miękkie czyli około godziny. Lekko wystudź, zetnij czubek każdego ziemniaka. Wyjmij miąższ do miski, zostawiając ok. 0,5 cm miąższu pod skórką. Do miąższu dodaj łososia, koperek, serek, cebulę, musztardę, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj. Nałóż masę do wnętrza ziemniaków, ułóż na blasze. Piecz, aż będą gorące w środku i złocistobrązowe na wierzchu, przez 20-30 minut.



Michael Smith



powrót

Podobne przepisy

Tuńczyk romesco
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Azjatycki labraks z kleistym ryżem i zieleniną
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Pączki z solonego dorsza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.