Donna Hay

Pieczone sznycle z kurczaka z sałatką z kopru włoskiego


Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczone sznycle z kurczaka z sałatką z kopru włoskiego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0










Sznycle z kurczaka:

3 kromki (100 g) białego chleba

50 g masła

2 łyżeczki świeżego tymianku

sól morska i grubo mielony czarny pieprz

2 piersi kurczaka o wadze 200 g każda, sprawione i przecięte poziomo na pół

cząstki cytryny, do podania



Sałatka z kopru włoskiego:

1 bulwa kopru włoskiego, pokrojona w cienkie plastry

2 łyżki posiekanego szczypiorku

¼ szklanki posiekanych liści pietruszki

2 łyżki majonezu

1 łyżka soku cytryny

1 łyżka wody



Przygotowanie:

Zemleć w blenderze chleb z dodatkiem masła, tymianku, soli i pieprzu, aby powstały drobne okruchy. Umieścić piersi kurczaka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nałożyć na wierzch duże porcje panierki. Wstawić pod nagrzany grill piekarnika i piec 7–8 minut, aż mięso będzie dobre, a panierka rumiana. Włożyć do miski plastry kopru włoskiego i posiekane zioła. Ubić majonez z sokiem z cytryny i wodą, polać sałatkę dressingiem i wymieszać. Podawać sznycle z sałatką i cząstkami cytryny.



© Donna Hay



powrót

Podobne przepisy

Hamburger z wołowiny
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
Gęś duszona z majerankiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wołowina po prowansalsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Osso buco
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.