Pieczone przepiórki

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczone przepiórki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 - 8 przepiórek

świeżych lub rozmrożonych

wytrybowanych

1 łyżka oliwy

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki marynaty umieścić w misce i dokładnie wymieszać trzepaczką. Włożyć przepiórki i starannie natrzeć je marynatą wewnątrz i na zewnątrz. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin. Rozgrzać piekarnik do 175°C. 2 łyżki oliwy rozgrzać na średnim ogniu na patelni o grubym dnie i z żaroodporną rączką. Przepiórki osączyć z nadmiaru marynaty i obsmażyć na mahoniowy kolor (około 3 minut z każdej strony). Patelnię wstawić do piekarnika na 9 minut. Podawać natychmiast z sosem paprykowo-klonowym.

powrót

Podobne przepisy

Szynka pieczona
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasztet z kaczych wątróbek
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wołowina w piwie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.